نمونه قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا
شاید در شهرها کمتر این اتفاق بیفتد که افراد خودشان خانهشان را بسازند و با سلیقه خودشان درون و بیرون واحدشان را طراحی نمایند. اما این مطلب در خصوص ویلا به هیچ عنوان صدق نمیکند. بدین منظور که عموماً افراد تمایل دارند که ویلایی با سلیقهٔ خودشان و بسته به نیازشان تهیه نمایند. از این رو ساخت ویلا علی رغم دردسرها و زحمات زیاد، طرفدار بسیاری دارد در ادامه همراه وکیل حقوقی باشید . در این مقاله نمونه قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا بررسی می کنسم.
یک نمونه قرارداد طراحی ویلا نیز در این متن آورده می شود، برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره با ما همراه باشید.
انواع قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا کدام است؟
به یاد داشته باشید که معمولاً دو نوع قرارداد پیمانکاری جهت ساخت ویلا وجود دارد:
۱- نوع اول قرارداد پیمانکاری درصدی است. به این ترتیب که هزینه تمام شده را تا حدودی پیش بینی میکنند سپس در ازای اتمام ساخت یک درصدی که بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است را به عنوان درصد پیمانکار درنظر میگیرد.
۲- در نوع دوم پیمانکار بر اساس تجربه کاری خود یک مبلغی را تعیین میکند که با هیین مبلغ ویلا را تحویل دهد.
عموماً نوع دوم برای پیمانکاران توصیه نمیشود چرا که ریسک زیادی دارد و اگر بازار دچار نوسان و تلاطم شود پیمانکار متضرر میشود.
از نظر اقتصادی نوع اول یعنی تعیین درصد عاقلانه ترو منطقیتر است چرا که هر چه هزینه ویلا شود، پیمانکار درصدی از آن را دریافت مینماید و حتی اگر هزینه ساخت بالاتر هم برود درصد پیمانکار بالا میرود.
نمونه قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا
۱- مشخصات طرفین قرارداد
۲-موضوع قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا
۳- محل ساخت ویلا
۴- مشخصات فنی پروژه
۵-هزینه قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا
۶- شرایط پرداخت
۷- اسناد و مدارک قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا
۸-مدت انجام موضوع قرارداد
۹-دیرکرد طرفین در انجام پروژه
۱۰-نظارت
۱۱-تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه
۱۲- نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار
۱۳- تعهدات پیمانکار
۱۴-تعهدات کارفرما
۱۵-ضمانت حسن اجرای تعهدات از سوی پیمانکار
۱۶-دستگاه نظارت
۱۷-مالیات پروژه
۱۸- موارد فسخ قرارداد
۱۹-اختلافات ناشی از قرارداد
۲۰-موارد متفرقه
۲۱-نُسخ قرارداد
امضاء و اثرانگشت کارفرما/ یا نماینده قانونی ایشان
امضاء و اثرانگشت پیمانکار/ یا نماینده قانونی ایشان
شما نیز میتوانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا، قراردادی اختصاصی برای خود و در نظر گرفتن تمامی موارد دلخواه و مورد نظر داشته باشید.
نکات حقوقی قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا
۱-در قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا، پیمانکار متعهد میگردد که در فرآیند اجرای موضوع قرارداد پس از آن که عملیات موضوع قرارداد را انجام داد و آماده بهره برداری نمود، بایست از کارفرما تقاضای تحویل موقت نماید.
۲-کسورات قانونی بر عهده پیمانکار میباشد که توسط کارفرما از هر پرداخت کسر و به حساب مراجع ذیربط واریز میگردد.
۳- پیمانکار موظف است سریعاً پس از اطلاع و ابلاغ قرارداد، نسبت به تجهیز کارگاه و شروع عملیات اجرایی اقدام نماید.
۴- عموماً مطابق توافق فی مابین کارفرما و پیمانکار چنین است که اجرای قرارداد قائم به شخص ایشان میباشد، و حق انتقال موضوع قرارداد را به غیر ندارد.
۵-در صورت تعطیل نمودن فعالیت پروژه از سوی پیمانکار، ایشان پیش از انجام میبایست اذن و مجوز کارفرما را اخذ نماید.
۶-پیمانکار موظف است کلیه مسیر ساخت و نصب را براساس نظر مستقیم کارفرما که از پیش مقرر میشود، انجام دهد و متعاقباً تحت نظارت مهندس ناظر قرار گیرد.
۷-پیمانکار موظف است تا حد امکان تلاش نماید تا هدر رفتن منابع و مصالح ساختمانی به حداقل برسد و معقول باشد؛ در غیر اینصورت هزینه هدر رفت بیش از حد متعارف، از حساب بستانکاری پیمانکار کسر خواهد شد.
۸-پیمانکار متعهد میگردد که با علم و اطلاع کافی نسبت به تمام اسناد پروژه از جمله نقشهها و دستورالعملهای مربوطه عمل مینماید و به هنگام عقد قرارداد نکته و مسئلهای نامفهوم برای ایشان باقی نمانده است.
۹-مسئولیت هر گونه سوء رفتار، کشف فساد، فحشاء در محل انجام کار یا کارگاه، کلاهبرداری، درگیری و این قسم موارد از سوی پرسنل پیمانکار در طول مدت اجرای پروژه، متوجه مستقیم پیمانکار میباشد.
۱۰-در صورت وجود نواقص و اشکالات فنی که منجر به حکم تخریب شود یا اصلاح سازه گردد، متوجه پیمانکار میباشد و موظف به جبران قصور خویش میباشد.
۱۱- تأمین نیروی انسانی، ابزار کار، ماشین آلات و به طور کلی تمام لوازم ضروری برای اجرای عملیات موضوع قرارداد و هزینههای مستقیم و غیر مستقیم مربوطه، به عهده پیمانکار است.
۱۲-جابه جایی و انتقال مصالح از صنوف خریداری شده تا محل کارگاه بر عهده کارفرما و از محل کارگاه تا
بخشهای متفاوت ویلا، بر عهده پیمانکار میباشد. و مسئولیت هر گونه قصور در جابه جایی و اتلاف آن مصالح بر عهده پیمانکار میباشد.
۱۳-آب، برق و گاز مورد نیاز پیمانکار، جهت اجرای عملیات در محل کارگاه و هر طبقه به طور مجزا بر عهده کارفرما میباشد.
۱۴- کارفرما موظف است کارگاه را درمقابل حوادث ناشیه از فعالیت در کارگاه، بیمه نماید.
سخن آخر
در نهایت باید بیان نمود که مشغلههای زندگی شهری ایجاب میکند که افراد برای اوقات استراحت خود به حاشیه شهرها و روستاها رفت و آمد بیشتری داشته باشند. همین امر سبب شده است که افراد زیادی تمایل به ساخت ویلا در این مناطق داشته باشند.
اما به دلیل مشغله و استقرار مکان دائمی زندگیشان در جای دیگر، نمیتوانند ساخت یک ویلا را شخصاً انجام دهند و از این رو این امر ساخت ویلا را به پیمانکارانی که دارای تخصص کافی هستند میسپارند و با پیمانکار قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا را منعقد میسازند. قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا دارای نکات حقوقی بسیار ریز و ظریفی است و از این رو توصیه میشود که پیش از انعقاد قرارداد با پیمانکار، نسبت به آن آگاهی یابید و قراردادی که متناسب با شرایطتان است را تنظیم نمایید.
نمونه قرارداد پیمانکاری عملیات ساخت ویلا
۱. مشخصات طرفین قرارداد
۱. ۱ مشخصات کارفرما :
آقا/ خانم/ شرکت ……… به مدیریت/ نمایندگی …… به شماره ملّی/ شماره ثبتی …… به نشانی …….. شماره تلفن ثابت ……. و شماره همراه ……. می باشد.
۱. ۲ مشخصات پیمانکار :
آقا/ خانم/ شرکت ……… به مدیریت/ نمایندگی …… به شماره ملّی/ شماره ثبتی …… به نشانی …….. شماره تلفن ثابت ……. و شماره همراه ……. می باشد.
۲. موضوع قرارداد و محل انجام آن
موضوع قرارداد عبارت است از احداث ویلا در زمینی به مساحت …… متر مربع که شامل عملیات سفت کاری از قبیل خاک برداری، فونداسیون، اسکلت، دیوار چینی و …. ، عملیات نازک کاری که تا مرحله نصب کابینت را در بر می گیرد و همچنین تأسیسات برقی و مکانیکی می باشد.
۳. محاسبات و مشخصات فنی پروژه
مشخصات فنی و تکنیکال پروژه بر مبنای نقشه ها و دستورالعمل های صادره از سوی کارفرمای پروژه و مهندس ناظر خواهد بود، که وظیفه اخذ کنترل و تأیید کیفیت مصالح و پیشرفت فیزیکی آن را مطابق با برنامه زمان بندی شده انجام خواهد گرفت.
ابعاد ارضی پروژه به مساحت ….. متر مربع و نیز ابعاد سازه ای آن به مساحت ….. متر مربع می باشد.
۴. هزینه قرارداد( به تفکیک و کلی)
۴. ۱ هزینه اجرای کل موضوع قرارداد که در برگیرنده مرحله سفت کاری، نازک کاری و در نهایت نصب تأسیسات برقی و مکانیکی است، به ارزش ……. ریال تعیین می گردد.
۴. ۲ تفکیک هزینه های احداث ویلا به شرح ذیل می باشد:
۴. ۲. ۱ هزینه مرحله سفت کاری که اعم از خاک برداری، اجرای فونداسیون و اسکلت ساختمان و نیز دیوار چینی محوطه شمالی ویلا و دیوارهای داخلی ویلا به ارزش …… ریال محاسبه می گردد.
۴. ۲. ۲ هزینه مرحله نازک کاری که اعم از عملیات طراحی داخلی ویلا تا نصب کابینت را در بر می گیرد، به ارزش …… ریال محاسبه می گردد.
۴. ۲. ۳ هزینه مرحله تأسیسات برقی از جمله لوله کشی در داخل دیوار تا سیم کشی آن، نصب کلید پریز ها، چراغ ها، تابلوهای برق و ….. به ارزش …… ریال محاسبه می گردد.
۴. ۲. ۴ هزینه مرحله تأسیسات مکانیکی که در بر گیرنده شروع لوله گذاری تا پایان نصب لوازم بهداشتی، نصب لوازم سرمایشی و گرمایشی از جمله اسپلیت، پکیج و …. می باشد، به ارزش …… ریال محاسبه می گردد.
۵. شرایط پرداخت
۵. ۱ مبلغ …… ریال معادل ….. درصد از کل ارزش قرارداد در هنگام عقد قرارداد پرداخت می گردد( در ازای دریافت چک تضمین به ارزش ……. ریال به شماره ….. ).
۵. ۲ مبلغ …… ریال معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از انجام ۵۰% کار با تأیید سرپرست کارگاه.
۵. ۳ مبلغ …… ریال معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از تکمیل کامل پروژه با تأیید (نهاد منتخب نظارتی) .
۵. ۴ مبلغ …… معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از اتمام دوره گارانتی و رفع نواقص احتمالی( دوره گارانتی …. می باشد).
۶. اسناد و مدارک پیمان
این قرارداد در برگیرنده اسناد و مدارک ذیل می باشد :
الف- سند قرارداد(پیمان پیش رو)
ب- نقشه های کلی، تفصیلی و اجرایی که مطابق با نظر و دستورالعمل های کارفرما و مهندس ناظر در اختیار پیمانکار قرار می گیرد.
۷. مدت انجام موضوع قرارداد
مدت کامل انجام پروژه ……….. روز کاری بوده و تاریخ شروع قرارداد ………… و تاریخ خاتمه قرارداد …………… میباشد.
۸. دیرکرد طرفین در انجام پروژه
چنانچه پیمانکار، بدون مجوز تمدید تاریخ قرارداد از سوی کارفرما، مبادرت به تأخیر اجراء کار نماید برای هر روز تأخیر پس از اتمام تاریخ قرارداد روزانه ………….. ریال به عنوان جریمه تأخیر از مطالبات پیمانکار کسر می گردد.
در مقابل هرگاه کارفرما به نحوی موجب تأخیر عملیات اجرایی پروژه شود با تأیید سرپرست کارگاه به همان نسبت به مدت اجرای قرارداد افزوده خواهد شد.
۹. نظارت
نظارت در اجرای تعهداتی که پیمانکار بر طبق مفاد این قرارداد و اسناد و مدارک پیوست آن تقبل نموده است، به عهده کارفرما/ یا نماینده وی و یا دستگاه نظارت معرفی شده از سوی کارفرما، خواهد بود. پیمانکار موظف است کارها را طبق قرارداد، اصول فنی و دستورات کارفرما/ یا نماینده ایشان/ یا دستگاه نظارت، طبق مشخصات، اسناد و مدارک پیوست این قرارداد اجرا نماید.
۱۰. تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه
هزینه های مربوط به تجهیز و برچیدن کارگاه با توافق طرفین به عهده …. است. ایشان می بایست کارگاه را به نحوی مناسب تجهیز نماید که شروع و ادامه کار تا تحویل موقت، بدون وقفه و با کیفیت لازم انجام پذیرد. در پایان کار، ایشان باید نسبت به تخریب و خارج نمودن مواد حاصل از تخریب، اقدام نماید، مصالح بازیافتی از تخریب متعلق به ….. است .
۱۱. نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار
پیمانکار موظف است از درصد پیشرفت پروژه و همچنین مصالحی که در صورت وضعیت منظور می شود اعم از آنچه که در کارگاه و یا در خارج از آن در انبارها و غیره باشد متعلق به کارفرما بوده به نحو مقتضی نگهداری نماید و در صورت فقدان خسارت وارده را جبران نماید .
۱۲. تعهدات پیمانکار
۱۲. ۱ پیمانکار متعهد می گردد در فرآیند اجرای موضوع قرارداد با عنایت به مواد ۳۰ و ۳۹ شرایط عمومی پیمان، پس از آن که عملیات موضوع قرارداد را انجام داد و آماده بهره برداری نمود، بایست از کارفرما تقاضای تحویل موقت نماید.
۱۲. ۲ پیمانکار متعهد به حسن انجام کار از تاریخ تحویل موقت به کارفرما برای مدت …. ماه می گردد.
۱۲. ۳ اگر در دوره تضمین، معایب و نقایصی در کار مشاهده گردد که ناشی از عدم رعایت مشخصات فنی و ویژگی های سازه باشد، که پیشتر از سوی کارفرما و مهندس ناظر اطلاع رسانی شده، پیمانکار مسئول می باشد.
۱۲. ۴ کسورات قانونی بر عهده پیمانکار می باشد که توسط کارفرما از هر پرداخت کسر و به حساب مراجع ذیربط واریز می گردد.
۱۲. ۵ پیمانکار موظف می باشد بلادرنگ پس از اطلاع و ابلاغ قرارداد، نسبت به تجهیز کارگاه و شروع عملیات اجرایی اقدام نماید.
۱۲. ۶ مطابق با توافق فی مابین کارفرما و پیمانکار، اجرای قرارداد قائم به شخص ایشان می باشد، و حق انتقال موضوع قرارداد را به غیر ندارد.
۱۲. ۷ در صورت تعطیل نمودن فعالیت پروژه از سوی پیمانکار، ایشان پیش از انجام می بایست اذن و مجوز کارفرما را اخذ نماید.
۱۲. ۸ به طور کلی، پیمانکار موظف است کلیه مسیر ساخت و نصب را براساس نظر مستقیم کارفرما که از پیش مقرر می شود، انجام دهد و متعاقباً تحت نظارت مهندس ناظر قرار گیرد.
۱۲. ۹ پیمانکار موظف است تا حد امکان تلاش نماید تا هدر رفتن منابع و مصالح ساختمانی به حداقل برسد و معقول باشد؛ در غیر اینصورت هزینه هدر رفت بیش از حد متعارف، از حساب بستانکاری پیمانکار کسر خواهد شد.
۱۲. ۱۰ پیمانکار متعهد می گردد که با علم و اطلاع کافی نسبت به تمام اسناد پروژه از جمله نقشه ها و دستورالعمل های مربوطه عمل می نماید و به هنگام عقد قرارداد نکته و مسئله ای نامفهوم برای ایشان باقی نمانده است.
۱۲. ۱۱ پیمانکار موظف به رعایت موارد حفاظتی و ایمنی کار و به طور کلی رعایت موارد مبحث ۱۲ مقررات ملّی ساختمانی ایران در کارگاه می باشد و نسبت به اجباری بودن استفاده از وسایل ایمنی آگاه است. هر گونه عملی خلاف مقتضای عبارت مقرر شده در این بند، در وهله نخست پیمانکار مسئول و در صورت قصور از جانب پرسنل ایشان، پیمانکار به همراه کارکنانش مسئول می باشد و کلیه عواقب مالی، حقوقی و جزایی بعهده پیمانکار می باشد و کارفرما هیچگونه مسئولیتی در این رابطه نخواهد داشت. وسایل ایمنی مندرج در مبحث ۱۲، شامل کلاه چانه دار، کفش ایمنی، کمربند ایمنی، لباس ضخیم کار، دستکش مناسب، ماسک و عینک و …. می باشد.
۱۲. ۱۲ مسئولیت هر گونه سوء رفتار، کشف فساد، فحشاء در محل انجام کار یا کارگاه، کلاهبرداری، درگیری و این قسم موارد از سوی پرسنل پیمانکار در طول مدت اجرای پروژه، متوجه مستقیم پیمانکار می باشد.
۱۲. ۱۳ پیمانکار در برابر حقوق و سنوات، پاداش و عیدی کارگران خویش متعهد می باشد و از این بابت هیچ مسئولیتی بر عهده کارفرما نمی باشد.
۱۲. ۱۴ پیمانکار متعهد می گردد که ساعات فعالیت کارگاه را اکیداً رعایت نماید تا موجبی بر سلب آسایش همسایگان نشود. در صورت نیاز به فعالیت خارج از زمان تعیین شده، با مجوز کارفرما منعی وجود ندارد.
۱۲. ۱۵ در صورت وجود نواقص و اشکالات فنی که منجر به حکم تخریب شود یا اصلاح سازه گردد، متوجه پیمانکار می باشد و موظف به جبران قصور خویش می باشد.
۱۲. ۱۶ هزینه های مربوط به تجهیز و برچیدن کارگاه بر عهده پیمانکار می باشد. پیمانکار می بایست کارگاه را به نحوی مناسب تجهیز نماید که شروع و ادامه کار تا تحویل موقت و نهایی، بدون وقفه و با کیفیت مقتضی انجام پذیرد.
۱۲. ۱۷ در پایان هر روز کاری، پیمانکار ملزم است تا نسبت به شستشو و نظافت محل کارگاه اقدام کند تا موجبی بر سلب آسایش همسایگان نشود.
۱۲. ۱۸ تامین نیروی انسانی، ابزار کار، ماشین آلات و به طور کلی تمام لوازم ضروری برای اجرای عملیات موضوع قرارداد(به استثنای فراهم آوردن مصالح ساختمانی) و هزینه های مستقیم و غیر مستقیم مربوطه، به عهده پیمانکار است.
۱۲. ۱۹پیمانکار موظف است که کلیه مقررات قانون کار و سایر قوانین موضوعه کشور را رعایت نماید.
۱۲. ۲۰ جابه جایی و انتقال مصالح از صنوف خریداری شده تا محل کارگاه بر عهده کارفرما و از محل کارگاه تا بخش های متفاوت ویلا، بر عهده پیمانکار می باشد. و مسئولیت هر گونه قصور در جابه جایی و اتلاف آن مصالح بر عهده پیمانکار می باشد.
۱۳. تعهدات کارفرما
۱۳. ۱ کارفرما در صورت درخواست پیمانکار، حواله های لازم را در مورد مصالح و تدارکات مورد نیاز موضوع قرارداد صادر خواهد نمود.
۱۳. ۲ نظارت در حسن اجرای تعهداتی که پیمانکار بر طبق مفاد این قرارداد و اسناد و مدارک مربوطه پذیرفته، بر عهده کارفرما یا دستگاه نظارت معرفی شده از سوی کارفرما، خواهد بود.
۱۳. ۳ آب، برق و در صورت وجود گاز مورد نیاز پیمانکار، جهت اجرای عملیات در محل کارگاه و هر طبقه به طور مجزا بر عهده کارفرما می باشد.
۱۳. ۴ کارفرما موظف است محلی را به منظور استراحت و صرف غذا ، سرویس بهداشتی در محل کارگاه برای کارکنان فراهم نماید.
۱۳. ۵ کارفرما موظف است کارگاه را درمقابل حوادث ناشیه از فعالیت در کارگاه، بیمه نماید.
۱۳. ۶ تأمین و خریداری تمامی مصالح مورد نیاز ساخت ویلا مطابق با صورتجلسه اعلامی از سوی پیمانکار، بر عهده کارفرما می باشد؛ ایشان متعهد است تا مصالح را در محل کارگاه تحویل پیمانکار نماید.
۱۳. ۷ کارفرما موظف است مطابق با قرارداد، در پایان انجام کامل موضوع قرارداد کلیه پرداخت های لازم را با پیمانکار تسویه نماید؛ و مطابق با ماده ۵ قرارداد حاضر، نسبت به پرداخت های مرحله ای اهتمام ورزد.
۱۳. ۸ کارفرما از بابت موارد و ابزارهایی که در اختیار پیمانکار قرار می دهد، حق دریافت هیچ گونه وجهی را ندارد.
۱۴. ضمانت حسن اجرای تعهدات از سوی پیمانکار
پیمانکار متعهد می گردد موقع امضاء و مبادله قرارداد اقدام به ارائه ضمانت نامه حسن اجرای تعهدات که به صورت، تضمین نامه بانکی/ یا سفته به امضای مجاز شرکت که معادل ۵% مبلغ کل موضوع قرارداد می باشد را تسلیم کارفرما نماید و در صورتی که پیمانکار از اجرای هر یک از تعهدات خود تخلف نماید کارفرما مخیر است در چارچوب قرارداد، اسناد تضمینی را تا میزان خسارت وارده به نفع خود ضبط و وصول نماید .
۱۵. دستگاه نظارت
نظارت بر اجرای تعهداتی که پیمانکار طبق مفاد قرارداد تقبل نموده است به عهده ………. که دستگاه نظارت نامیده می شود خواهد بود.
۱۶. مالیات پروژه
هر گونه مالیات و کسورات قانونی متعلق به این قرارداد بر عهده …….. است، که بر اساس قوانین و مقررات تعیین و همراه سایر کسورات قانونی از صورت وضعیت های ارائه شده کسر خواهد شد.
۱۷. موارد فسخ قرارداد
۱۷. ۱ انتقال قرارداد یا واگذاری عملیات به اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر از طرف پیمانکار.
۱۷. ۲ عدم اجراء تمام یا قسمتی از موارد قرارداد در موعد پیش بینی شده.
۱۷. ۳ تأخیر در شروع بکار پروژه بیش از …………… روز از تاریخ ابلاغ قرارداد.
۱۷. ۴ تأخیر در اجرای کار به طوری که دلالت بر عدم صلاحیت مالی و فنی و با سوء نیت پیمانکار باشد.
۱۷. ۵ غیبت بدون اجازه پیمانکار و یا تعطیل کردن کار بدون کسب اجازه کتبی از کارفرما.
۱۸. اختلافات ناشی از قرارداد
اختلافات ناشی از این قرارداد ابتدا از طریق سازش بین طرفین و در صورت عدم سازش، با مراجعه به مرجع داوری حل و فصل خواهد شد. طرفین قرارداد بدواً ………… را به عنوان داوری مرضی الطرفین برگزیدند.
۱۹. موارد متفرقه
۱۹. ۱ موارد اضطراری از قبیل جنگ، زلزله، عدم وجود مواد اولیه و امثالهم برای طرفین قرارداد محفوظ است .
۱۹. ۲ در صورت بروز هرگونه اختلاف بین طرفین این قرارداد موضوع از طریق حکمیت حل و فصل می گردد و آخرین حکم مرضی الطرفین در این قرارداد مراجع ذیصلاح قانونی می باشد .
۱۹. ۳ موارد پیش بینی نشده در این قرارداد با توافق طرفین براساس اصل آزادی اراده خواهد بود .
۲۰. نُسخ قرارداد
قرارداد حاضر در …….. ماده و ……. نسخه تهیه و به امضاء طرفین رسیده است و هر نسخه حکم واحد و یکسان دارد.
امضاء و اثرانگشت کارفرما/ یا نماینده قانونی ایشان امضاء و اثرانگشت پیمانکار/ یا نماینده قانونی ایشان
مرتبط : خدمات ارزش افزوده چیست