
شرایط طلاق توافقی چیست؟ + ۱۰ نکته مهم طلاق که باید بدانید!
با توجه به پرونده های دادگاه می توان گفت که هر روزه آمار طلاق رو به افزایش می باشد که طلاق توافقی یکی از این روش ها می باشد که افراد برای جدا شدن از یک دیگر به آن مراجعه می کنند. این نوع از طلاق به طلاقی گفته می شود که زوج و زوجه برای با وجود تمام مشکلاتی که دارند، هر دو تصمیم بر طلاق راضی می باشند. در این نوع از طلاق هر دو طرف بر مسائل، تعهدات و تکالیف به توافق می رسند و آن را به دادگاه اعلام می کند ما در این مقاله نیز به بررسی شرایط طلاق توافقی چیست پرداخته ایم و در کنار آن با توجه به مطالب گفته شده داشتن یک وکیل در روند این نوع از پرونده ها می تواند بسیار تاثیر گذار باشد که وب سایت برترین وکیل با ارائه مطالب تخصصی در این زمینه به بررسی و معرفی بهترین وکیل طلاق توافقی پرداخته است که با مراجعه به آن می توانید وکیل مورد نظر خود را یافت کنید.
طلاق چیست؟
واژه طلاق از ریشه طلق و به معنای آزاد کردن و رهایی است و در واقع به جدایی زن و شوهر و پایان بخشیدن به زندگی مشترک به صورت قانونی گفته میشود. طلاق در فقه یکی از حقوق مرد محسوب می شود اما طبق قوانین فعلی زن هم می تواند از دادگاه تقاضای حکم طلاق کند و یا می توانند باهم برای طلاق توافق کنند. زن و شوهر باید برای تحقق طلاق از هر نوعی تشریفاتی را طی کنند و تصمیم این که آن ها می توانند از هم جدا شوند یا نه با دادگاه است . طلاق به انواع و اقسامی تقسیم می شود که هر کدام از آن ها شرایط خاصی دارند.
در قانون طلاق عبارت است از الفاظی که به واسطه آن مرد اراده خود را مبنی بر خاتمه دادن به رابطه زوجیت اعلام میکند. دلایل زیادی مثل ازدواج زود هنگام، مشکلات مالی، تفاوت فرهنگی و مذهبی، تفاوت سن، دخالتهای بی مورد خانوادهها و بسیاری از مشکلات دیگر موجب کمبود روابط عاطفی بین زوجین شده و آنها را از هم دور می کند و این دوری عاطفی باعث میشود تا زوجین در اوج عصبانیت اقدام به طلاق نموده و به زندگی مشترک خود پایان دهند. امروزه با مراجعه به دادگاه ها و بررسی پرونده های موجود در دادگاه، پی میبریم که آمار طلاق بالا رفته و روز به روز در حال افزایش است. در بسیاری از موارد حضور وکیل طلاق در مسیر پرونده میتواند افراد بسیاری را از مسیر نادرستی که طی میکنند، نجات داده و با مشاوره صحیح و آگاهانه زوجین را از مسیر طلاق بازگرداند.
انواع طلاق بر اساس درخواست دهنده
به صورت کلی ما دو نوع طلاق داریم، طلاق بائن و طلاق رجعی که طلاق بائن طلاقی است که مرد حق رجوع به زن را ندارد و در طلاق رجعی که در آن امکان رجوع برای مرد به زن در مدت عده وجود دارد. هر طلاقی که بائن نباشد، رجعی است. در مدت عده در طلاق رجعی، زن مستحق نفقه بوده و در صورت فوت یکی از زوجین، ایشان از هم ارث میبرند. که در هر صورت طلاق از طرف یکی از آنها صورت می گیرد و یا از هر دو سوء می باشد که اگر بخواهیم طلاق را از طرف هر شخص بررسی کنیم به این صورت می باشد:
- طلاق از طرف مرد: مرد برای طلاق دادن زن نیاز به اثبات و مدارک هیچ امری ندارد. صرفا باید تشریفات قانونی این کار را طی کند و نهایتا با دریافت گواهی عدم امکان سازش، به دفترخانه رجوع کند. البته مرد برای طلاق دادن زن باید تمام حقوق مالی وی از جمله مهریه و نفقه را پرداخت کند.
- طلاق از طرف زن: طلاق از طرف زن به دو صورت امکان پذیر می باشد: اول این که زن در عقدنامه یا توافقی مستقل، وکیل مرد در طلاق دادن خودش باشد که در حالت زن به وکالت از مرد، خود را طلاق می دهد. در حالت دوم، زن با استناد به عسر و حرج، یعنی سختی و مشقتی که زندگی مشترک را ناممکن می کند، از دادگاه تقاضا می کند تا حکم طلاق او را صادر کند.
- طلاق توافقی: در طلاق توافقی، زن و شوهر هر دو مایل به جدایی هستند و پیش از مراجعه به دادگاه در مورد مسائل مالی مثل مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه، اموال مشترک و مستقیم آنها و همچنین در مورد مسائل غیرمالی مثل حضانت فرزندان با هم توافق می کنند.که در ادامه می خواهیم به بررسی طلاق توافقی بپردازیم.
به صورت کلی طلاق حق قانونی مرد محسوب می شود، اما در مواردی زوجه نیز بر طبق قانون مدنی می تواند درخواست طلاق نماید یعنی قانون به زن اجازه می دهد که در شرایط خاص و در صورتی که دیگر ادامه زندگی مشترک سخت و طاقت فرسا است درخواست داده و از همسر خود جدا شود. درخواست طلاق از سوی زن نسبت به درخواست طلاق توافقی و درخواست طلاق از سوی مرد دشوارتر و پیچیدهتر است و زوجه برای طلاق از همسر خود باید دارای حق طلاق باشد و مورد دیگر اینکه با تکیه بر داشتن شرایط عسر و حرج یا شرایط محکمه پسند و ثابت شده، بتواند از دادگاه حکم طلاق گرفته و اقدام به طلاق از زوجه کند.
طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی طلاقی می باشد که با رضایت کامل زوجین و یر مبنای توافقات مشترک آنان در یک دادخواست واحد و یا توسط وکیل دادگستری صورت می گیرد. در این نوع طلاق معمولا عدم رضایت و ناسازگاری زن و شوهر به حدی است که دو طرف تصمیم به صورت طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوند. در طلاق توافقی، زوجین هر دو متقاضای طلاق هستند و در صورت امکان در مورد تمامی مسائل از قبیل حق و حقوق مالی زن و همچنین حضانت فرزند مشترک، ملاقات فرزند، و نفقه فرزند و … توافق می نمایند تا مشکلی در طلاقشان صورت نگیرد.
طلاق توافقی، ساده ترین و راحت ترین نوع طلاق می باشد که در آن زوجین با توافق همدیگر بر اساس مسائلی مانند مهریه، نفقه، حضانت و نگهداری فرزندان و سایر موارد حقوق قانونی زن تصمیم به طلاق و جدایی گرفته و بعد از مراجعه به دادگاه رویه طلاق را آغاز می کنند. بر حسب تصور عام، زن در طلاق توافقی باید از مهریه خود گذشت کند و آن را ببخشد اما در واقع این یک تصور اشتباه و غلط است بلکه مهریه نیز مانند سایر حقوق مالی زن با توافق طرفین در طلاق توافقی برای زن قابل دریافت است. در طلاق توافقی، امکان رجوع مرد وجود دارد و مرد در مدت عده میتواند به زن رجوع کند مگر اینکه یکی از شرایط طلاق بائن را داشته باشد.
مراحل طلاق توافقی به چه صورت است؟
- مشاوره اجباری: این مرحله زوجین ابتدا باید در یک سامانه برای نوبت دهی و ثبت طلاق ثبت نام کنند. بعد از اینکه ثبت نام خود را به درستی انجام دادند آنها به مرکزی ارجاع داده می شوند که به این مرکز غربالگری گفته می شود. و مشاوره خانواده در این مکان انجام می شود، وقتی تمامی مشاوره ها انجام شد آنها باید گواهی دریافت کنند.
- ثبت دادخواست: در این مرحله زوجین باید درخواست طلاق با به عبارت صحیح تر دادخواست طلاق را ارائه دهند و این دادخواست باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه داده شود. که در این مراحل گفته شده داشتن یک وکیل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
- تعیین وقت دادرسی: در این مرحله نیز وقتت دادرسی تعیین می شود. بعد از اینکه دادخواست ارائه داده شد باید منتظر بمانید تا دادگاه وقت مورد نظر را تعیین کند. البته به فرد از طریق ابلاغ های الکترونیکی یا همان سامانه ثنا اطلاع داده می شود.
- داشتن مدارک لازم در دادگاه: برای تایید دادگاه و مورد تایید طلاق ما در دادگاه نیاز به داشتن مدارک هستید تا راحت تر به آن نتیجه مطلوب خوب برسید.
- حضور در جلسه دادرسی: در این مرحله زوجین باید در دادگاه خانواده حضور پیدا نمایند. ممکن است یکی از زوجین یا هر دو ، وکیل داشته باشند. در این صورت وکلای آنان حتماً باید همراه انها باشد. این حضور در یک ساعت و یک روز مشخص به صورت ابلاغیه به افراد ابلاغ خواهد شد. زوجین باید تمامی مدارک لازم را همراه خود داشته باشند.
- مشاوره در دادگاه: در این مرحله باید مشاوره در دادگاه انجام شود. و این نوع مشاوره دارای پرداخت هزینه ای جداگانه است و زوجین می توانند در حضور وکلای خود مشاوره را آغاز کنند. در ابتدای مسئله قطعاً مشاوره برای این است که بین طرفین سازش برقرار شود. اگر بین آنها سازش برقرار نشد به آن اصلاح ذات البین می گویند. و راهنمایی هایی نیز در این باب خواهد شد. اگر زوجین اصرار بر جدایی و طلاق داشته باشند مشاور با بیان دلایلی مصلحت یا عدم مصلحت برای طلاق و جدایی را بیان می کند.
- آزمایش بردار بودن زوجه: زوجین باید تمامی آزمایشات پزشکی را قبل از اینکه به دادگاه بروند انجام دهند. گواهی عدم بارداری زوجه باید در آزمایشگاه تایید و سپس به دادگاه ارجاع داده شود. این گواهی قطعاً لازم است تا گواهی عدم سازش صادر گردد. در دفترخانه ها نیز حتماً این دو گواهی لازم است. یعنی گواهی عدم بارداری و گواهی عدم امکان سازش.
- مراجعه زوجین به دادگاه: در دادگاه خانواده، پس از انجام و تایید همه کارها و اقدامات و توافق طرفین برای جدایی و تایید آنها توسط دادگاه، گواهی عدم سازش صادر می گردد.
- مراجعه به دفترخانه ازدواج و طلاق: با دریافت گواهی عدم امکان سازش، مراحل طلاق توافقی به آخرین گام خود نزدیک می شود. در این مرحله زوجین حداقل ۳ ماه فرصت دارند تا بتوانند تمامی این مدارک را به دفترخانه برای اجرای صیغه طلاق ارائه دهند. تا صیغه طلاق جاری در دفترخانه ثبت شود.
- خواندن صیغه طلاق: بعد از اتمام تمام این مراحل و همینطور با ارائه تمام مدارک لازم برای طلاق توافقی به دادگاه و تایید تمام این مدارک ارائه شده زوجین با مراجعه کردن به دفترخانه های طلاق برای اجرای صیغه طلاق مراجعه اقدام کنند و با خواندن صیغه نامه طلاق آنها به صورت کامل از جم جدا می شوند که نکته ای که باید تمام افراد به آن توجه ویژه ای داشته باشند آن است که تمام این مراحل اگر زیر نظر یک وکیل طلاق انجام گردد احتمال موفقی شما در پرونده خویش بسیار تاثیرگذار می باشد. که شما با مراجعه به بهترین وکیل طلاق در تهران می توانید وکیل مورد نظر خویش را پیدا کنید.
چرا باید وکیل طلاق داشته باشیم؟
با توجه به شرایط جامعه در حال حاضر داشتن وکیل خانواده، یک ضرورت است. با وجود ایشان، شما در صورت مواجه با هرگونه مسئله حقوقی و برای کسب آگاهی لازم و رسیدن به نتیجه، بدون فشار روحی و روانی، مشاورههای تخصصی و لازم را دریافت می کنید. مسلماً یک فرد عادی نمیتواند از اطلاعات کافی و درستی درباره تمام مسائل حقوقی برخوردار باشد و وجود این اشخاص بسیار میتواند در این زمینه موثر باشد.
همانطور که میدانیم قوانین مختلف و بسیاری وجود دارد که ما نمیتوانیم به تمام آن موارد اشراف داشته باشیم پس خود این موضوع نیز میتواند وجود همیشگی یک وکیل خانواده را در کنارمان ضروری کند. ایشان با آشنایی و تسلطی که به مباحث حقوقی و رویه قضایی دارد، به ما نسبت به تمام مسائل آگاهی میدهد. همچنین برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه های اضافی و تسریع در برخورد با مسائل حقوقی بهتر است همیشه با یک وکیل خانواده در ارتباط باشیم و از نظرات موثر آنها در زندگی بهره ببریم. شما با داشتن یک وکیل طلاق دیگر نیازی به پیگیری و رفت و آمد به دادگاه نیستید و پرونده شما به بهترین صورت روند خود را طی می کند.
کلام آخر
از شما دوستان عزیزم ممنونم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید ما در این مقاله به بررسی شرایط طلاق توافقی چیست پرداختیم. در مطالب گفته شده به مبحث طلاق چیست و انواع طلاق را مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه مطالب نیز به مراحل طلاق توافقی و نیز لزوم داشتن یک وکیل طلاق را برایتان شرح دادیم که داشتن یک وکیل طلاق چقدر می تواند بر روند پرونده شما تاثیر گذار باشد. امیدوارم که مطالب گفته شده برایتان مفید بوده باشد.
منبع: برترین وکیل (bartarinvakil.com)